Posted on Leave a comment

FIT RECEPT: PROTEINSKA RAFAELO PROSENA KAŠA S PEČENO BANANO IN JAGODAMI

Večina tistih, ki bi radi dan začeli z zdravim zajtrkom, imajo 2 težavi:

👎 nimajo ideje kaj naj bi zdrav zajtrk sploh predstavljal,

👎 doma nimajo sestavin niti receptov, s katerimi bi si lahko zdrav zajtrk pripravili.

 

Ker se zavedamo, da je hranljiv in polnovreden zajtrk dejansko najpomembnejši obrok dneva, ti bomo danes predstavili hiter, enostaven in zelo zdrav recept za jed, s katero lahko brez slabe vesti začneš vsak dan. 

 

Preden ti zaupamo božanski recept za najbolj fit zajtrk, bi ti želeli sploh predstaviti zakaj je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva:

👍  tvojemu telesu bo zagotovil potrebno energijo za dan, ki je pred tabej (po spanju so zaloge glukoze izpraznjene, zato je potrebno možganom in mišicam dovesti potrebno energijo);

👍 izboljša tvoje kognitivne sposobnosti;

👍 pripomore k izboljšanju telesne moči in izboljša dnevno bilanco vnosa hranil

👍 ima pozitivne vpliv na tvoj imunski sistem (s tem, ko užijemo zajtrk, zaviramo nastajanje stresnega hormona kortizola, ki slabi tvoj imunski sistem);

👍 uživanje zajtrka pripomore k izgubi kilogramov (naše telo izpuščen zajtrk zazna  kot pomanjkanje, zaradi česar začne ob naslednjem obroku skladiščiti maščobo kot pomemben vir energije. Tako čez dan običajno občutimo večjo potrebo po nezdravi hrani, če ga izpuščamo).

 

Recept:

za pripravo današnjega fit zajtrka potrebuješ naslednje sestavine:

– prosena kaša (poljubna količina)

– ovseno/kokosovo mleko brez dodanih sladkorjev 

– merica proteinov v prahu (okus vanilija)

– kokosova moka

– banana

– jagode

– žlička kokosove maščobe

– pest mandljev v lističih

 

Postopek priprave te božanske rafaelo proteinske kaše je zelo enostaven. Na ovsenem ali kokosovem mleko skuhaš proseno kašo. V mrzlo mleko vmešaš proteine v prahu (s tem se izogneš, da nastanejo grudice) in jih skupaj s kokosovo moko vmešaš v kašo ter kratek čas stalno mešaš na nizkem ognju, da se ne prismodi. Ko je kaša kuhana, na kokosovem olju na hitro spečeš banano (prerezano na polovico), čas pečenja cca. 1 minuta na vsaki strani. Po vrhu kaše potreseš mandlje v lističih, pečeno banano in narezane sveže jagode. Postrežeš še toplo.

Hranilna vrednost: 50% oglijikovi hidrati (OH), 25% beljakovine (B), 25% maščobe (M).

Kako pogosto in ob katerem delu dneva naj bo na jedilniku: kot že ime pove, je rafaelo proteinska kaša najbolj primerna za zajtrk (ali za dopoldansko malico, če so tvoji dnevi telesno bolj aktivni), pri čemer ni omejitve kolikrat v tednu si jo privoščiš. Vsebuje kakovostne sestavine (kompleksne OH, B in zdrave maščobe) ter v razmerju, ki je primeren za zdrav začetek dneva.

Privošči si jo brez slabe vesti in napolni svoje telo z energijo za naporen dan!

Da ti bo med pripravljanjem tega odličnega zajtrka udobno pa poskrbi Sbrinin komplet Line Pink.

 

Dodaj odgovor